Opdrachtgevers geven terug dat ik ondernemend ben met een hoge kwaliteitsstandaard. Altijd op zoek naar juist díe onderscheidende factor die het verschil maakt. Voor onder meer onderstaande bedrijven mocht ik het verschil maken.

Langdurige

klantrelaties

Deze bevlogen pioniers maken van suikerbietenpulp waardevolle ingrediënten voor onder andere schoonmaakmiddelen, gezichtsverzorging, haarverzorging, cosmetica, verf en waterbehandeling. Het bedrijf wil groeien in de markten Personal Care en Home Care. Mijn opdracht is om hen te helpen met de (her)positionering van het bedrijf en het vergroten van de zichtbaarheid en vindbaarheid in de focusmarkten. Een hele leuke uitstap naar de internationale wereld van duurzame hoogwaardige chemie.

LATEI Projectontwikkeling en de Stichting LATEI zijn op zoek naar hun identiteit. Waarop onderscheiden zij zich in de markt en wat is hun verhaal? Samen met het enthousiaste team van bevlogen professionals werk ik aan de (her)positionering van beide merken.

  

Voor BAM Infra ben ik als marketeer aan de slag geweest voor onder andere de innovaties 3D Betonprinten en Wattway; zonnepanelen op het wegdek. Ik ondersteunde de projectteams met hun marketing/communicatieplannen en de uitvoering daarvan. Daarnaast bouwde ik met de commercieel managers aan verkooppresentaties over BAM Infra algemeen, Rail en Verkeersmanagement. Samen met de duurzaamheidsspecialist van BAM Infraconsult leverde ik mijn bijdrage aan een training duurzaamheid.

 

 

Ontwikkeling van een marketing/
communicatie strategie. Opzetten van een communicatie-afdeling. Ontwikkelen ofline en online middelen voor interne en externe communicatie. Contentmanagement en tekstredactie. Vertegenwoordigen van het bedrijf in het TBI Communicatieplatform. Conceptontwikkeling, marktintroductie en online campagne SmartPack. Verkoopcommunicatie nieuwbouwwoningen. Fusiecommunicatie. Perscommunicatie. Strategisch sparringpartner directie.

 

 

Dochteronderneming van Hazenberg Bouw. Ontwikkelen van een strategie en middelen: website, brochures, social media, advertenties, blogs, films etc. Schrijven plannen van aanpak voor selecties een aanbestedingen. Creatief strateeg. Conceptontwikkeling, organisatie en uitvoering van de Roadtrip van Nico de Bont in 2017. Projectcommunicatie. Enthousiaste samenwerker en verbinder. Strategisch sparringpartner directie.

Het begon in 2015 met workshops voor het vaststellen van het bedrijfs-DNA. Daarna volgde de vertaling van het DNA naar diverse communicatie-middelen online en offline: website, bedrijfsbrochure, factsheets, social media, advertenties. Sindsdien ben ik freelance betrokken bij uiteenlopende interne en externe communicatievragstukken: intranet, personeelsmagazine, verhuiscommunicatie, social media beheer en contentmanagement, marketingplannen, bedrijfspresentaties, uiteenlopende teksten en arbeidsmarktcommunicatie.

Projectmanagement en schrijven content nieuwe website. Nieuw sjabloon voor presentaties. Productmarketing, branding, website en online campagne RPM by HEVO (2016-2017).

Merkpositionering, opzetten nieuwe afdeling marketing/
communicatie, ontwikkeling en implementatie nieuwe huisstijl, nieuwe website en corporate brochure, concepting digitale nieuwsbrief en relatiemagazine, advisering in toepassing social media, contentmanagement (2008-2011).

Meedenken in en bijdrage leveren aan strategische positionering samenwerkingsverband in conceptwoningen. Tekstschrijven. Lancering basisTHUIS, een woningbouwconcept voor de huisvesting van statushouders.

Branding van een nieuw samenwerkingsverband tussen drie bedrijven. Bureaupitch. Conceptontwikkeling. Website. Brochure. Social media. Contentmanagement. Organiseren van een kick-off seminar. Coördinatie, productie en eindredactie van een krant.

Ondersteuning bij het schrijven van diverse plannen van aanpak voor selecties of aanbestedingen.

Het op pragmatische wijze vormgeven en uitvoeren van alle communicatie-uitingen, zowel intern als extern. Van strategisch tot operationeel niveau met aandacht voor de inzet van nieuwe media. Tekstschrijven, coördinatie en eindredactie relatiemagazine.

Ondersteuning bij de organisatie van evenementen romdom de waterschapsverkiezingen in 2015.

Organisatie van diverse waterschapsdagen, symposia, opening van kantoren, open dagen. Project Kallisto: tekstredactie, beheren website, organiseren symposium.

Organisatie van het afscheid van de Dijkgraaf van Waterschap Aa en Maas in De Lievekamp in Oss. Zowel voor externe gasten als collega's. Tekstschrijven en productie communicatiemiddelen.

Schrijven van filmscripts voor instructiefilms. Ondersteuning in marketing en communicatie.